Komunikační strategie baletní školy Desiré - Zemanová, Monika (2024)
Cílem této diplomové práce je návrh účinné a ucelené komunikační strategie pro Baletní školu Desiré, která propojuje teoretické i praktické poznatky z oblasti marketingové komunikace. Teoretická část je postavena na rešerši odborné literatury a zaměřuje se na marketingový mix, komunikační mix a jejich aplikaci v oblasti služeb. Praktická část navazuje na teoretický základ prostřednictvím výzkumu, který se skládá z analýzy současného stavu školy, hodnocení dosavadních komunikačních aktivit a průzkumu preferencí cílové skupiny pomocí dotazníkového šetření. Výzkum zahrnuje rovněž analýzu konkurence. Na základě zjištěných poznatků je realizován návrh optimalizace komunikační strategie Baletní školy Desiré, který zahrnuje konkrétní doporučení pro zlepšení online i offline komunikace, redesign webových stránek, intenzivnější využívání sociálních sítí a zavedení nových nástrojů podpory prodeje.