Evaluace festivalu Táborská setkání - Radová, Vlaďka (2024)
Ústředním tématem této kvalifikační práce je evaluace kulturního eventu, konkrétně festivalu Táborská setkání, který je největší kulturní akcí v táborském regionu. Po více než 30 letech existence festivalu nebyl organizátory ani vedením festivalu vytvořen žádný komplexní systém pro hodnocení jeho efektivity, který je potřeba ať už po pandemii Covid-19 nebo související ekonomické krizi. Cílem práce je evaluovat festival a zhodnotit jeho současný stav, kriticky posoudit dosavadní evaluaci prováděnou pořadateli, navrhnout relevantní změny a nové postupy pro efektivnější hodnocení festivalu v budoucnu. Teoretická část práce se zaměřuje na typologii kulturních eventů, event management a metodiku evaluace. Praktická část se soustředí na hodnocení festivalu z různých perspektiv, jako je ekonomická, názor místní komunity, dramaturgická, mediální, návštěvnická spokojenost a dopady na cestovní ruch. Práce vychází z výzkumu, jehož výsledkem je ověření stanovených hypotéz týkajících se evaluace festivalu. Autorka navrhuje doporučení pro zlepšení evaluace a lepší sběr dat, což pomůže organizátorům při strategickém rozhodování pro budoucí ročníky festivalu.