Analýza dopadů komunikace na zaměstnance při změně ovládající osoby ve vybrané společnosti - Tomášová, Natálie (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů komunikace během změny ovládající osoby ve vybrané akciové společnosti. Hlavním cílem práce je analyzovat dopady komunikace na zaměstnance během procesu změny ovládající osoby ve firmě X a identifikovat klíčové faktoryovlivňující efektivitu komunikace v tomto kontextu. Teoretická část se zabývá hlavními aspekty komunikace, včetně jejích funkcí, strategií, komunikačního šumu a bariér, s důrazem na komunikaci v organizacích, organizační klima a motivaci zaměstnanců. Praktická část se věnuje konkrétní analýze ve firmě X, která využívá kombinaci kvantitativní metody dotazníkového šetření a kvalitativní metody polostrukturovaného rozhovoru, přičemž se soustředí na témata, jako jsou strach z nejistoty, atmosféra na pracovišti, motivace a výkon zaměstnanců. Výsledky ukázaly, že omezená a nepravidelná komunikace vedla k pocitu nejistoty mezi zaměstnanci, což negativně ovlivnilo zejména pracovní atmosféru. V závěru práce jsou navržena konkrétní opatření, jako je pravidelné poskytování aktualizací, větší ujišťování zaměstnanců o pracovní jistotě a efektivnější zpětná vazba.