Strategická analýza organizace Nový Prostor, z.ú. - Dočekalová, Klára; Mikan, Pavel, 1963-; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na strategickou analýzu nestátní neziskové organizace Nový Prostor, zapsaný ústav. Hlavním cílem práce je identifikovat klíčové faktory ovlivňující prostředí organizace, posoudit její interní a externí podmínky, a na základě získaných poznatků formulovat doporučení pro zlepšení strategického řízení a zvýšení udržitelnosti organizace. V teoretické části jsou představeny klíčové koncepty a metody strategické analýzy, včetně PEST analýzy, Porterova modelu pěti sil, analýzy stakeholderů, VRIO analýzy a finanční analýzy. Praktická část aplikuje tyto metody na organizaci Nový Prostor a identifikuje její silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. Výsledkem práce je SWOT analýza a konkrétní doporučení zaměřená na optimalizaci strategického řízení organizace s důrazem na její finanční stabilitu a konkurenční výhodu.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses