Nová průmyslová revoluce : Průmysl 5.0 - Havlová, Klára; Mojžíš, Jan; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářské práce se zabývá analýzou a možnostmi implementace moderních technologií a principů průmyslu 5.0 ve výrobním závodě společnosti IDEAL Automotive s.r.o. v Boru. Práce se primárně věnuje teoretickému vymezení konceptu průmyslu 5.0, který staví na spolupráci člověka a stroje a klade důraz na udržitelnost a odolnost vůči výzvám moderního průmyslu. Avšak v teoretické části je taktéž zmapován koncept průmyslu 4.0. a jeho klíčové technologie, jako je robotika, rozšířená realita či umělá inteligence. Praktická část je zaměřena na analýzu současného stavu využívání moderních technologií ve společnosti IDEAL Automotive v Boru, včetně výzkumu týkajícího se kolaborativního robota využívaného v Ostrově u Stříbra. Informace byly získány prostřednictvím kvalitativního výzkumu, který zahrnoval polostrukturovaný rozhovor a následnou komentovanou prohlídku výrobních hal. Na základě získaných poznatků jsou navrženy možnosti implementace dalších moderních technologií a kroků vedoucích k podpoření konceptu průmyslu 5.0 ve společnosti IDEAL Automotive s.r.o.
Vedoucí práce: Jan Mojžíš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses