Vyhodnocení efektivnosti investičního záměru realizace developerského projektu - Chlumecký, Martin (2024)
Cílem diplomové práce je analyzovat a zhodnotit finanční a ekonomické aspekty developerského projektu, a tím poskytnout komplexní pohled na ekonomickou efektivnost různých strategií realizace projektu. V teoretické části se práce zaměřuje na problematiku investičního rozhodování a developerských projektů, včetně klíčových pojmů, metod a postupů hodnocení investic. V praktické části je navržen konkrétní developerský projekt, jehož proveditelnost je ověřena prostřednictvím komplexního finančního modelu a hodnocení celkové výnosnosti projektu. Projekt je rovněž porovnán s alternativními scénáři realizace, což umožňuje identifikovat nejvýhodnější strategii z hlediska výnosnosti a rizik. V závěru práce jsou zhodnoceny jednotlivé scénáře a porovnány jejich výhody a nevýhody.