Vyhodnocení efektivnosti investičního záměru realizace developerského projektu - Chlumecký, Martin; Krabec, Tomáš, 1981-; Kaizr, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem diplomové práce je analyzovat a zhodnotit finanční a ekonomické aspekty developerského projektu, a tím poskytnout komplexní pohled na ekonomickou efektivnost různých strategií realizace projektu. V teoretické části se práce zaměřuje na problematiku investičního rozhodování a developerských projektů, včetně klíčových pojmů, metod a postupů hodnocení investic. V praktické části je navržen konkrétní developerský projekt, jehož proveditelnost je ověřena prostřednictvím komplexního finančního modelu a hodnocení celkové výnosnosti projektu. Projekt je rovněž porovnán s alternativními scénáři realizace, což umožňuje identifikovat nejvýhodnější strategii z hlediska výnosnosti a rizik. V závěru práce jsou zhodnoceny jednotlivé scénáře a porovnány jejich výhody a nevýhody.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses