Segmentace trhu čaje - Černý, Milan (2024)
Tato diplomová práce se zabývá segmentací trhu čaje v České republice. Cílem této práce je odhalit segmenty spotřebitelů na tomto trhu, rozvinout jejich profil a navrhnout pro ně marketingová doporučení. Teoretická část se nejprve zaměřuje na spotřební chování a následně se věnuje segmentaci trhu, kde detailně popsány přístupy a postupy při segmentování trhu. Dále je popsána metodika sběru a využití sekundárních a primárních dat. Praktická část nejdříve vymezuje trh čaje v České republice a jeho charakteristiky, poté je na základě dat MML-TGI provedena segmentace spotřebitelů. Na primárních datech z vlastního dotazníkového šetření je pak segmentace realizována v programu IBM SPSS Statistics. Výstupy obou segmentací jsou propojeny a jsou tak představeny výsledné profily segmentů. K výsledným segmentům je následně navržena marketingová orientace na úrovni marketingového mixu 4P