Rozhodování filmového diváka - Bárta, Šimon; Černá, Jitka, 1961-; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tématem této diplomové práce se zabývá filmovým trhem a rozhodováním diváka Generace Z na tomto trhu. Práce analyzuje současné distribuční strategie uváděných filmů, chování filmového diváka a samotné chování a preference Generace Z. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení základních pojmů a termínů z oblasti filmového marketingu, filmové distribuce, rozhodování diváka a současný výzkum chování Generace Z. Práce také obsahuje popis tuzemského filmového trhu a jeho největších aktérů. Součástí teoretické části je také aplikace marketingového mixu na český filmový trh. Praktická část obsahuje expertní rozhovor, analýzu filmových distributorů a kvantitativní výzkum rozhodování filmového diváka Generace Z.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses