Společenská odpovědnost a tržní diferenciace v oděvním průmyslu : Vliv CSR na úspěch značek a loajalitu zákazníků - Pražanová, Anna; Džbánková, Zuzana, 1967-; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vlivu společenské odpovědnosti firem (CSR) na konkurenceschopnost značek a loajalitu zákazníků v oděvním průmyslu, s důrazem na identifikaci klíčových faktorů ovlivňujících úspěšnost CSR strategií. Teoretická část je věnována komplexnímu vymezení konceptu CSR, jeho historickému vývoji a specifikům v oděvním průmyslu, včetně analýzy neetických praktik a příkladů úspěšných strategií. Praktická část využívá kombinaci kvantitativního dotazníkového šetření a kvalitativních hloubkových rozhovorů k ověření stanovených hypotéz o vztahu mezi CSR aktivitami a nákupním chováním zákazníků. Cílem je vytvořit soubor doporučení, která pomohou módním značkám úspěšně implementovat CSR aktivity a posílit tak svou konkurenční pozici na trhu.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses