Francouzské filmy v České republice : distribuce skrze filmové festivaly - Pavlů, Barbora; Hanzlík, Jan, 1979-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na distribuci francouzských filmů prostřednictvím českých filmových festivalů v letech 2019–2024. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část analyzuje proces distribuce a zkoumá vliv digitalizace a nových VOD služeb na filmový trh. Zabývá se fungováním českého filmového trhu, významnými distributory a stručně popisuje podporu distribuce filmů ve Francii. Rovněž se zaměřuje na proces výběru filmů na festivaly, které jsou klíčovým parametrem distribuce francouzských filmů. Praktická část obsahuje vlastní výzkum distribuce francouzských filmů na českých filmových festivalech. Na základě sběru a analýzy dat z festivalů se hodnotí hodnocení, ocenění a významné osobnosti spojené s těmito filmy. Stručně je také popsána distribuce francouzských filmů v artových kinech a multikinech.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses