Nestabilita trhu s elektrickou energií a její dopady na firmu XYZ - Kovalčík, Adam; Kaňková, Eva, 1975-; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato práce se zaměřuje na historickou analýzu cen elektřiny napříč jednotlivými trhy s elektrickou energií a porovnání s náklady na elektrickou energii s daty konkrétní vybrané společnosti. Cílem práce je zhodnotit, jaký vliv má na společnost nestabilita na trhu a předpovědět vývoj nákladů na elektřinu v dané společnosti pro následující období. Výsledky ukazují, jak byla společnost za poslední období nestabilními cenami na trhu ovlivněna, a jak se vše promítlo do jejích nákladů. Předpověď pro následující období je vytvořena na základě analýzy historických cen elektřiny napříč jednotlivými trhy a analýzy historických cen společnosti. Na základě porovnání těchto dat je vytvořena předpověď. V závěru jsou uvedena doporučení pro snížení nákladů a zajištění stability pro společnost.
Vedoucí práce: Eva Kaňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses