Současné trendy v managementu hudebních interpretů - Slezáková, Michaela; Grosman, Jakub; Šubrt, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se bude zabývat trendy v hudebním průmyslu, které se týkají nových forem a nástrojů managementu hudebních umělců. V teoretické části se zaměří především na popsání vývoje a principu velkých nahrávacích společností a zhodnotí výhody a nevýhody podepsání smlouvy. Bude zjišťovat, jak se velká vydavatelství přizpůsobují poptávce umělců po větší nezávislosti. Dále se bude věnovat fenoménu nezávislého vydávání hudby, vysvětlí význam nezávislých vydavatelství a principu a nástrojům plně nezávislého vydávání hudby autorem. Praktická část zmapuje situaci hudebního průmyslu a managementu v prostředí České republiky a bude sledovat rozdíly mezi českými umělci, kteří vydávají hudbu pod managementem velkého labelu a těmi, co vydávají hudbu nezávisle. Pokusí se také přiblížit nabízené služby a fungování nezávislých vydavatelství v České republice.
Vedoucí práce: Jakub Grosman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses