Analýza spokojenosti s benefitním systémem a jeho vliv na motivaci zaměstnanců ve Společnosti XY - Studničná, Kateřina (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou spokojenosti s benefitním systém a jeho vlivem na motivaci zaměstnanců ve společnosti XY. Cílem práce je zjištění aktuální stavu benefitního systému společnosti a zhodnocení spokojenosti zaměstnanců s nabízenými benefity v kontextu jejich motivace k práci. V teoretické části práce je nejprve provedena literární rešerše relevantních témat jako samotná motivace, s ní související teorie, systém odměňování a benefitní systém jehož součástí jsou i momentální trendy nejen v české republice. Praktická část je rozdělena na dva výzkumy. Kvantitativní výzkum je proveden skrz dotazníkové šetření, jehož se měli možnost zúčastnit všichni zaměstnanci sledované společnosti a kvalitativní výzkum polostrukturovaných rozhovorů s osmi vybranými respondenty. Na základě provedených výzkumů jsou poté vyvozeny závěry ke sledované problematice a také navrženy doporučení pro zlepšení benefitního systému společnosti k větší motivaci a spokojenosti jejich zaměstnanců.