Analýza spokojenosti s benefitním systémem a jeho vliv na motivaci zaměstnanců ve Společnosti XY - Studničná, Kateřina; Legnerová, Kateřina, 1965-; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou spokojenosti s benefitním systém a jeho vlivem na motivaci zaměstnanců ve společnosti XY. Cílem práce je zjištění aktuální stavu benefitního systému společnosti a zhodnocení spokojenosti zaměstnanců s nabízenými benefity v kontextu jejich motivace k práci. V teoretické části práce je nejprve provedena literární rešerše relevantních témat jako samotná motivace, s ní související teorie, systém odměňování a benefitní systém jehož součástí jsou i momentální trendy nejen v české republice. Praktická část je rozdělena na dva výzkumy. Kvantitativní výzkum je proveden skrz dotazníkové šetření, jehož se měli možnost zúčastnit všichni zaměstnanci sledované společnosti a kvalitativní výzkum polostrukturovaných rozhovorů s osmi vybranými respondenty. Na základě provedených výzkumů jsou poté vyvozeny závěry ke sledované problematice a také navrženy doporučení pro zlepšení benefitního systému společnosti k větší motivaci a spokojenosti jejich zaměstnanců.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses