Etické výzvy oděvního průmyslu - Štruncová, Adéla (2024)
Tato diplomová práce se zabývá etickými výzvami oděvního průmyslu s důrazem na udržitelnost a společenskou odpovědnost firem. V kontextu globálního rozmachu fast fashion analyzuje dopady tohoto odvětví na životní prostředí, spotřebitelské chování a sociální otázky. Součástí práce je také případová studie společnosti H&M, která srovnává vnímání její značky a etických praktik v České republice a Jižní Koreji. Využitím metod kvantitativního výzkumu, literární rešerše a pozorování, práce přináší komplexní vhled do rozdílů v přístupu spotřebitelů v těchto dvou kulturách. Výsledky výzkumu podtrhují nutnost zvyšování povědomí o udržitelnosti a hledání efektivních strategií pro zmírnění negativních dopadů módního průmyslu.