Etické výzvy oděvního průmyslu - Štruncová, Adéla; Kučera, Dušan; Viktora, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá etickými výzvami oděvního průmyslu s důrazem na udržitelnost a společenskou odpovědnost firem. V kontextu globálního rozmachu fast fashion analyzuje dopady tohoto odvětví na životní prostředí, spotřebitelské chování a sociální otázky. Součástí práce je také případová studie společnosti H&M, která srovnává vnímání její značky a etických praktik v České republice a Jižní Koreji. Využitím metod kvantitativního výzkumu, literární rešerše a pozorování, práce přináší komplexní vhled do rozdílů v přístupu spotřebitelů v těchto dvou kulturách. Výsledky výzkumu podtrhují nutnost zvyšování povědomí o udržitelnosti a hledání efektivních strategií pro zmírnění negativních dopadů módního průmyslu.
Vedoucí práce: Dušan Kučera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses