Stakeholder engagement jako nástroj rozvoje sociální udržitelnosti na příkladu společensky odpovědných firem - Větrovcová, Magdaléna; Čada, Karel; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá procesem Stakeholder Engagement a jeho podobou v sociálně udržitelných společnostech. V teoretické části práce jsou obsaženy oblasti komplexní udržitelnosti, podrobné seznámení se sociálním pilířem, úvod ke Stakeholder Theory a detailní popis procesu Stakeholder Engagement. Na teoretickou část navazuje část praktická, které obsahuje kvalitativní výzkum. Hlavním cílem práce bylo zkoumat současný stav procesu Stakeholder Engagement v organizacích s rozvinutým sociálním pilířem. Kvalitativní výzkum probíhal skrz 6 případových studií a komparativní analýzu. Do výzkumu byly vybrány společnosti, které splňovaly 3 pevná kritéria související se sociální udržitelností a Stakeholder Engagementem. Výsledky výzkumu ukázaly, že vybrané sociálně udržitelné společnosti považují své stakeholdery za strategické partnery a volí s nimi vyšší formy dialogu vedoucí k plnohodnotné spolupráci.
Vedoucí práce: Karel Čada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses