Vnímání marketingového obsahu na sociálních sítích vytvořeného generativní umělou inteligencí - Šimonovská, Veronika (2024)
Diplomová práce se zabývá spotřebitelským vnímáním obsahu generovaného umělou inteligencí na sociálních sítích. V teoretické části je představena základní terminologie a historie AI, její využití v marketingu a již existující literatura týkající se vnímání této technologie. Vlastní výzkum představuje sérii exploračních hloubkových rozhovorů určené k bližšímu porozumění vnímání obsahu vytvořeného AI a faktorům ovlivňujícím tyto postoje. Na rozhovory navazuje dotazníkové šetření, které následně pomohlo výsledky kvantifikovat. Cílem práce je identifikovat postoje spotřebitelů vůči marketingovému obsahu generovaného umělou inteligencí, se kterým se setkávají na sociálních sítích. Dílčím cílem je pak posoudit ostatní faktory, které se k daným postojům vztahují a zhodnotit, zda jsou vůbec spotřebitelé schopni marketingový obsah vygenerovaný umělou inteligencí rozeznat. Výsledkem práce je identifikace těchto postojů, faktorů a doporučení pro marketéry, jak využívat AI pro tvorbu marketingového obsahu.