Úspěšné podnikatelky jako zdroj inspirace - Blahová, Petra (2024)
Diplomová práca sa zameriava na identifikáciu a analýzu úspešných a vplyvných podnikateliek v Českej republike. Cieľom je preskúmať kľúčové momenty ich podnikateľských kariér a faktory vedúce k úspechu. Práca sa detailne venuje podnikateľským príbehom Eriky Eliášovej a Dity Formánkovej. Kombinuje zmiešané metódy výskumu, prípadové štúdie a tematickú analýzu. Zistenia zdôrazňujú význam viditeľnosti ženských podnikateľských vzorov pri inšpirovaní ďalších žien a prekonávaní rodových stereotypov v podnikaní. Práca prispieva k diskusii o rozvoji podnikateľského prostredia a rodovej diverzity v Českej republike.