In-store komunikácia značiek v kategórií kávovarov, vysávačov a spotrebičov na prípravu jedla a jej vplyv na rozhodovanie spotrebiteľov v mieste predaja - Tomkó, Mário (2024)
Diplomová práca analyzuje vplyv in-store komunikácie na nákupné rozhodovanie spotrebiteľov v kategóriách kávovarov, vysávačov a spotrebičov na prípravu jedla. Cieľom je identifikovať, ktoré prvky in-store komunikácie (vystavenie produktov, POS materiály, predvádzanie výrobkov, interakcia s predavačmi) najviac ovplyvňujú spotrebiteľské správanie. Práca kombinuje teoretické poznatky s praktickým výskumom, realizovaným prostredníctvom hĺbkových rozhovorov. Výsledky ukázali, že in-store komunikácia má významný vplyv na rozhodovanie, pričom jednotlivé produktové kategórie reagujú na rôzne prvky odlišne. Zistenia ponúkajú odporúčania na optimalizáciu komunikačných stratégií v retailovom prostredí spotrebnej elektroniky.