Současné trendy v konzumaci hudby - Slezáková, Barbora (2024)
Diplomová práce se zabývá současnými trendy v konzumaci hudby. Práce bude zkoumat zejména spotřební návyky a preference dvou generací. V teoretické části se zaměří na digitalizaci hudby, návyky generace Z vyrůstající v digitálním prostředí, vliv aplikace TikTok na objevování hudby, změny způsobené pandemií Covid-19 a dopady rozvoje umělé inteligence na hudební průmysl. Praktická část bude založena na výzkumu, který prostřednictvím dotazníků porovná spotřební návyky a preference generace Z a generace Y. Cílem práce je analyzovat, jak technologické změny přetvářejí způsob, jakým různé generace hudbu konzumují.