Proces nástupnictví v rodinné firmě - Otrubová, Dominika (2024)
Rodinné podnikání na území České republiky přerušil komunistický režim, a tak rodinné podiky, které fungují dnes, začaly vznikat až v 90. letech. I přestože tvoří stabilní a významnou část české ekonomiky, nevěnoval se jim dlouho zasloužený prostor. Vznik definice „rodinného podniku“ vládou napomohl podpoře rodinných firem nejen na akademické půdě, ale i ve státní sféře. Aktuálně probíhající vlna procesů nástupnictví dostala některé podniky do úzkých, protože neví, jak na hladké a úspěšné nástupnictví. Pro tvorbu kvalitní odborné literatury, je potřeba i sledování a výzkum. Z toho důvodu je cílem této práce popsat pomocí případové studie dopad procesu nástupnictví v rodinné firmě Rodinná firma s. r. o. na její fungování se zaměřením na průběh procesu a konflikty.