Proces nástupnictví v rodinné firmě - Otrubová, Dominika; Müllerová, Jana; Svobodová, Ivana, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Rodinné podnikání na území České republiky přerušil komunistický režim, a tak rodinné podiky, které fungují dnes, začaly vznikat až v 90. letech. I přestože tvoří stabilní a významnou část české ekonomiky, nevěnoval se jim dlouho zasloužený prostor. Vznik definice „rodinného podniku“ vládou napomohl podpoře rodinných firem nejen na akademické půdě, ale i ve státní sféře. Aktuálně probíhající vlna procesů nástupnictví dostala některé podniky do úzkých, protože neví, jak na hladké a úspěšné nástupnictví. Pro tvorbu kvalitní odborné literatury, je potřeba i sledování a výzkum. Z toho důvodu je cílem této práce popsat pomocí případové studie dopad procesu nástupnictví v rodinné firmě Rodinná firma s. r. o. na její fungování se zaměřením na průběh procesu a konflikty.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses