Podnikatelské prostředí v Turecku a možnosti uplatnění českých firem na tomto trhu - Jandová, Eliška; Bočková, Nina, 1971-; Pikhartová, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem diplomové práce je poskytnout návod pro české podnikatele, kteří uvažují expanzi na turecký trh a identifikovat faktory ovlivňující úspešnost podnikání v této zemi. K výzkumu byly využity primární i sekundární data. Použity byly metody PESTLE, SWOT, analýza konkurence, doplněné o polostrukturované rozhovory s odborníky z praxe. Vzorek respondentů je složen ze skupiny českých podnikatelů obchodující s Tureckem, zástupců z tureckého velvyslanectví, zástupců z českého velvyslanectví, akademických pracovníků z univerzity v Istanbulu a zástupce z česko-tureckých právních odborníků. Výsledky odhalily hlavní výzvy v ekonomickém prostředí jako je vysoká míra inflace a devalvace místní měny a současně identifikovaly konkrétní sektory příležitostí. Přínosem práce je praktický návod pro české podnikatele.
Vedoucí práce: Nina Bočková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses