Chování spotřebitelů na trhu s volně prodejnými léčivy a dalším doplňkovým zbožím dostupným v lékárně - Švikovská, Tereza; Koudelka, Jan; Micka, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá spotřebním chováním zákazníků v prostředí nemocniční lékárny. Cílem práce je navžení opatření k dosažení zvýšení prodejů konkrétní lékárny. Teoretická část práce se zaměřuje na definování spotřebního chování, jeho klíčových modelů, zároveň vysvětluje psychologické, sociální a ekonomickké aspekty, které spotřebitele ovlivňují. Práce popisuje specifika farmaceutickékho trhu a rozhodování spotřebitelů při nákupu volně prodejných léčiv, léků na předpis i dalšího doplňkového zboží lékárny. Praktická část práce kokmbinuje sekundární a primární výzkum, kde součástí primárního výzkumu je porozování a hloubkové rozhovory se zákazníky a zaměstnanci lékárny. Výsledky výzkumu ukazují, že pro spotřebitele je klíčová dostupnost, profesionální poradenství a schopnost lékárny se adaptovat novým trendům trhu. Konkrétně byly formulovány čtyři doporučení k dosažení cíle práce: zavedení platby benefitními kartami, aktualizace věrnostního programu, seskupení speciálních nabídek do jedné vitríny pro lepší přehlednost a přidání lékárny na platformu dostupnosti léků online.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses