Míra projektifikace vybraných oblastí kultury v České republice - Poláková, Tereza (2024)
Diplomová práce se zabývá mírou projektifikace vybraných oblastí kultury v České republice. Cílem práce je odhadnout míru projektifikace ve vybraných oblastech kultury v České republice a porovnat poměr využití projektového řízení v rámci vybraných kategorií kulturní dědictví a scénické umění. Dalším z cílů práce je identifikace charakteristik projektů v kulturním odvětví dle průměrného počtu zaměstnanců a průměrné doby trvání projektu a zároveň zjišťování v jaké míře se ve sledovaných kulturních oblastech realizují jednotlivé typy projektů. Sběr dat probíhal dotazováním v kulturních organizacích ve vybraných oblastech kultury z celé České republiky pomoci online dotazníku a telefonickým dotazováním