Ekologizace silniční dopravy v praxi - Löffelmann, Jiří (2024)
Tato diplomová práce řeší problematiku ekologizace v silniční nákladní dopravě, a to především v České republice. Práce porovnává teoretické poznatky, které jsou popsány na začátku, s praktickým pohledem 13 různých logistických firem. Přináší tak pohled na konkrétní řešení používaná v praxi. Cílem práce je zhodnotit ekologickou situaci silniční dopravy v České republice a porovnat různé možnosti řešení konkrétních firem. Toho bylo docíleno na základě polostrukturovaných rozhovorů s fleet manažery, či řediteli v těchto společnostech. Na základě výstupů z rozhovorů je situace blíže rozebrána a popsána. Na závěr jsou tyto výstupy shrnuty. Výstupy představují konkrétní možná řešení. Dále jsou diskutovány další možnosti.