Ekologizace silniční dopravy v praxi - Löffelmann, Jiří; Rathouský, Bedřich; Martínez, Felipe; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce řeší problematiku ekologizace v silniční nákladní dopravě, a to především v České republice. Práce porovnává teoretické poznatky, které jsou popsány na začátku, s praktickým pohledem 13 různých logistických firem. Přináší tak pohled na konkrétní řešení používaná v praxi. Cílem práce je zhodnotit ekologickou situaci silniční dopravy v České republice a porovnat různé možnosti řešení konkrétních firem. Toho bylo docíleno na základě polostrukturovaných rozhovorů s fleet manažery, či řediteli v těchto společnostech. Na základě výstupů z rozhovorů je situace blíže rozebrána a popsána. Na závěr jsou tyto výstupy shrnuty. Výstupy představují konkrétní možná řešení. Dále jsou diskutovány další možnosti.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses