Strategická analýza společnosti Form Factory s.r.o. - Kostenko, Heorhii; Štamfestová, Petra, 1984-; Rosecká, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na strategickou analýzu podniku Form Factory s.r.o., lídra v oblasti fitness služeb v České republice. Cílem práce je provést komplexní analýzu vnějšího a vnitřního prostředí podniku a na základě zjištění navrhnout doporučení pro jeho další rozvoj a zajištění konkurenceschopnosti na dynamickém trhu fitness služeb. V rámci metodiky byla použita řada analytických nástrojů, jako je PEST analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza a SWOT analýza, které poskytují detailní pohled na politické, ekonomické, sociální a technologické faktory ovlivňující podnikání, konkurenci na trhu a interní zdroje podniku. Výsledky analýz odhalily silné stránky podniku, jako je kvalitní infrastruktura a stabilní zákaznická základna, ale také hrozby v podobě silné konkurence a technologických změn. Na základě těchto zjištění byla formulována doporučení pro zajištění dlouhodobé konkurenceschopnosti, která zahrnují investice do inovací, zlepšení marketingových aktivit a posílení vztahů se zákazníky. Tato práce poskytuje podrobný rámec pro strategické rozhodování, které může podpořit růst a stabilitu podniku Form Factory s.r.o. v současném vysoce konkurenčním prostředí.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses