Optimalizace rozvozových tras pekařství Mareš & synové - Mareš, Antonín (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na téma optimalizování rozvozových tras malého podniku, k čemuž využívá matematických modelů a teorie dopravní logistiky. Předmětem analýzy práce je pekařství Mareš & synové, které se specializuje na rozvoz pekařských výrobků pražským gastroprovozům. Pro vyhodnocení optimalizace bylo využito Clarke-Wrightovy metody. Práce si klade za cíl navrhnout optimální rozvozové trasy pro pekařství s cílem minimalizovat náklady a zvýšit efektivitu závozů. Práce se nejprve bude zabývat teoretickou částí, kde bude objasněna základní terminologie potřebná k pochopení užitých metod, a celkového smyslu práce. Následná analytická část bude řešit rozdělení odběratelů do skupin podle jejich ekonomické výnosnosti, ze které bude čerpat Clarke-Wrightova metoda., která provede výslednou optimalizaci tras.