Kontakt zaměstnanců se zaměstnavatelem během rodičovské dovolené - Hortová, Nikola; Legnerová, Kateřina, 1965-; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce řeší problematiku kontaktu banky v pozici zaměstnavatele a zaměstnanců během jejich dovolené spojené s rodičovstvím. Cílem této diplomové práce je zanalyzovat aktuální postoj konkrétní banky k dané problematice. Pro analýzu byl využit kvalitativní výzkum v podobě polostrukturovaných rozhovorů a dále dotazníkové šetření. Výzkumem se ukázalo, že banka podniká mnoho kroků, aby s rodiči na rodičovské dovolené zůstávala v kontaktu a poskytuje jim různé formy flexibility, aby se mohli co nejdříve navrátit zpět do pracovního procesu. Našlo se ale i tak mnoho věcí, které by si rodiče představovali jinak a byli by poté spokojenější, čímž by se potenciálně zvýšila jejich návratnost do banky, a to i dříve, než původně plánovali. V závěru práce byly dle výsledků výzkumu poskytnuty bance návrhy a doporučení, které by jí měly pomoci rodiče více pochopit a posloužit tak pro rozvoj této problematiky.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses