Práce na dálku v retail podnikání. Kvalitativní případová studie. - Holanová, Barbora (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou práce na dálku se zaměřením na retail podnikání. Hlavním cílem práce je analyzovat, jaké jsou možnosti pro organizační pravidla upravující práci na dálku v organizaci mezi pracujícími, kteří nevykonávají primárně kancelářskou práci. Teoretická část práce vysvětluje a zpracovává základní teoretické poznatky v oblasti práce na dálku metodou literární rešerše. V empirické části je představen vlastní kvalitativní výzkum na základě hloubkových rozhovorů, doplněný o pozorování ve vybrané retailové společnosti z technologického odvětví. Výsledky práce mají za cíl zlepšit organizační politiky týkající se nastavení a využívání práce na dálku v provozech, ve kterých nejde primárně o kancelářskou práci, tedy ve kterých je teleworkability pracovních pozic nižší. Výsledky tohoto výzkumu ukazují, že v aktuálně nastaveném modelu existují nedostatky, pro které práce v závěru navrhuje doporučení na zlepšení.