Práce na dálku v retail podnikání. Kvalitativní případová studie. - Holanová, Barbora; Lukeš Rybanská, Ivana, 1991-; Čada, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou práce na dálku se zaměřením na retail podnikání. Hlavním cílem práce je analyzovat, jaké jsou možnosti pro organizační pravidla upravující práci na dálku v organizaci mezi pracujícími, kteří nevykonávají primárně kancelářskou práci. Teoretická část práce vysvětluje a zpracovává základní teoretické poznatky v oblasti práce na dálku metodou literární rešerše. V empirické části je představen vlastní kvalitativní výzkum na základě hloubkových rozhovorů, doplněný o pozorování ve vybrané retailové společnosti z technologického odvětví. Výsledky práce mají za cíl zlepšit organizační politiky týkající se nastavení a využívání práce na dálku v provozech, ve kterých nejde primárně o kancelářskou práci, tedy ve kterých je teleworkability pracovních pozic nižší. Výsledky tohoto výzkumu ukazují, že v aktuálně nastaveném modelu existují nedostatky, pro které práce v závěru navrhuje doporučení na zlepšení.
Vedoucí práce: Ivana Lukeš Rybanská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses