Mezinárodní porovnání zaměstnaneckých benefitů v rámci vybrané společnosti - Hukalová, Tereza (2024)
Práce se zabývala zaměstnaneckými benefity, které jsou poskytovány ve dvou pobočkách mezinárodní společnosti Trane Technologies. Hlavním cílem bylo nejprve porovnat nabídku i systém poskytování benefitů mezi vybranou českou a irskou pobočkou. Pro získání potřebných dat byly analyzovány interní dokumenty a provedeny rozhovory se zástupci HR obou poboček. Komparace odhalila výrazné shody obou systémů, což naznačuje silnou provázanost poboček v rámci společnosti. Následně se v české pobočce uskutečnilo dotazníkového šetření, které mělo za cíl zjistit míru spokojenosti místních zaměstnanců s jednotlivými aspekty systému benefitů. Dotazníkové šetření přineslo pozitivní výsledky v podobě většinové spokojenosti zaměstnanců, přesto však odkrylo i některé nedostatky, zejména v oblasti komunikace. Na základě těchto zjištění byla formulována doporučení pro personální oddělení, která by mohla vést k minimalizaci těchto nedostatků.