Jak domácnosti investují : úloha úspor a půjček, srovnání České republiky a Německa - Levinský, Jakub; Soukup, Jindřich, 1955-; Ligocká, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finančním rozhodováním domácností v České republice a Německu mezi lety 2014-2023. V teoretické části práce jsou popsány ekonomické teorie, které vysvětlují výši příjmů domácností a jejich rozhodování o rozdělování příjmů na spotřebu a úspory. V praktické části jsou analyzovány faktory, které mají vliv na rozhodování domácností. Cílem práce bylo zjistit, v čem se liší české a německé domácnosti, jak nakládají se svými úspory a úroky a jaké financování aktiv volí. Srovnání domácností obou zemí ukázalo menší ochotu zadlužit se českých domácností.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses