Možnosti prezentace designerů v oboru šperk v České republice - Radová, Barbora (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu možností prezentace českých designérů šperků a jejich vliv na ekonomický úspěch, sociální postavení a kariérní rozvoj. Prostřednictvím kvalitativního výzkumu, založeného na rozhovorech s předními šperkařkami, mapuje aktuální situaci na trhu, identifikuje hlavní příležitosti a hrozby a zkoumá preferované strategie propagace. Práce rovněž hodnotí dopad online a off-line marketingových aktivit na různé oblasti profesního života designérů. Na základě získaných dat přináší shrnutí, jak efektivněji využít příležitostí a reagovat na výzvy, které tento obor přináší.