Finanční analýza a valuace společnosti Lemo Services a.s. - Čurda, František (2024)
Tato práce se zabývá finanční analýzou a valuací podniku Lemo Services a.s. K tomu využívá klasických metod finanční analýzy a metodu DCF valuace. První kapitola se zabývá popisem teoretických konceptů, které byly v práci použity. Druhá poté popisuje metodologii, na základě které byla tato práce vypracována. Následná část se skládá ze samotné finanční analýzy, které je provedena pomocí nástrojů jako horizontální a vertikální analýza, analýza čistého pracovního kapitálu, analýzy poměrových ukazatelů a Du Pont rozkladu, a poté z valuace podniku, které je provedena pomocí metody DCF a doplněna analýzou citlivosti. Práce je zakončena závěrem, který shrnuje veškeré zjištěné poznatky a souvislosti. Nakonec jsou podniku poskytnuta doporučení, jakým směrem se ubírat do budoucna.