Implementace robotizace v procesu výroby hydraulických válců - Hronský, Lukáš; Mojžíš, Jan; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Firma CHARVÁT STROJÁRNE a.s. je výrobní podnik, který se specializuje na výrobu hydraulických válců. Řadí se mezi přední dodavatele hydraulických komponentů ve střední Evropě. K tomu, aby si udržel a zlepšil své postavení na trhu a obstál v konkurenčním boji, řeší problém, jak zvýšit výrobní kapacity a dosáhnout vyšší efektivity práce. V této práci se nejdříve zmapuje současný výrobní proces, odhalí se jeho nedostatky a navrhne se řešení cestou robotizovaného pracoviště. Tento návrh je zpracován na základě metod definovaných v teoretické části. V závěru praktické části bude ekonomicky zhodnocena investice do nových zařízení automatizovaného výrobního postupu. Na základě výsledků ekonomických ukazatelů a produktivity nového pracoviště vznikne doporučení k implementaci robotizace v procesu výroby hydraulických válců.
Vedoucí práce: Jan Mojžíš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses