Budoucnost bez letáků : inovativní strategie pro efektivní komunikaci v pivní kategorii - Břicháčková, Lucie; Říha, David; Horová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá inovativními marketingovými strategiemi v pivní kategorii. Hlavním cílem je porozumět preferencím a postojům spotřebitelů ve věkové kategorii 18-35 let a současně analyzovat promoční nástroje v pivní kategorii. Zaměřuje se na identifikaci nových trendů v oblasti marketingových aktivit a změn spotřebitelského chování. Teoretická část se zabývá vysvětlením tradičního a digitálního marketingu, zákaznického chování a budoucnosti letáků. K řešení vymezené otázky týkající se preferovaných kanálů, marketingových strategií u cílové skupiny do 35 let a postoji k nahrazení tištěných letáků byla použita metoda dotazníkového šetření. Hlavním zjištěním je, že tito spotřebitelé zaujímají pozitivní postoj a jsou otevřeni k přechodu na digitální formy marketingové komunikace. Nejpreferovanějšími nástroji jsou mobilní aplikace a sociální sítě. Cílová skupina preferuje jako náhradu tištěných letáků mobilní aplikaci s přehledem slev, propracovanější oslovování a personalizaci nabídkového obsahu.
Vedoucí práce: David Říha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses