Implementace prediktivního modelu odchodovosti zákazníků (Churn) - Srna, Matěj; Zimmermann, Pavel, 1980-; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Obsahem této projektové práce je vytvoření a implementace predikčního modelu do datového skladu, který předpovídá, zda zákazník vykazuje známky možného ukončení služby. Základem pro tuto předpověď je vytvoření datového toku a integrace dat z několika primárních zdrojů, mezi něž patří analýza sentimentu z ticketů, metriky využívání služeb a kombinace základních údajů z CRM. Výstupy z predikčního modelu jsou zobrazovány v Power BI. Cílem modelu je identifikovat zákazníky s vyšší pravděpodobností odchodu a provést u nich aktivity k jejich záchraně, a to při zachování rovnováhy užitku a nákladů. Model by měl v konečném důsledku přinést snížení Churn a zvýšení tržeb.
Vedoucí práce: Pavel Zimmermann
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet