Pomalá produktivita Zapomenutá cesta ke skvělým výsledkům bez vyhoření - Cal, Newport (Jan Melvil Publishing, 2024)
Nestíháte? Nedaří se vám soustředit na důležité úkoly? Nebo dokonce stojíte na prahu vyhoření? Zaneprázdněnost a stres vnímáme jako synonyma produktivního úsilí, což vede k sáhodlouhým to-do listům, neustálému multitaskingu a roztěkané mysli. A pokud i přesto nemáme vše hotovo, musíme ještě zrychlit! Cal Newport ukazuje, że opak je pravdou: klíčem k vynikajícím výsledkům je dělat věcí méně. Na pracovních návycích významných myslitelů, vědců nebo umělců demonstruje, proč je současná definice produktivity zvrácená, a přichází s udržitelnějším způsobem práce. Takovým, který zaručuje více soustředění, kreativity a skvělých výsledků.