Analýza přeměn uskutečněných v ČR se zaměřením na přecenění jmění - Musil, Tomáš; Lukeš, Jáchym; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se věnuje problematice přeměn obchodních společností v České republice se zaměřením na přecení jmění. Hlavním cílem diplomové práce je sběr a analýza údajů o přeměnách realizovaných v České republice v letech 2018-2020 s přesahem do první poloviny roku 2021 na vybraném vzorku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje právnímu vymezení přeměn, zmiňuje druhy přeměn, vysvětluje základní pojmy týkající se problematiky přeměn důležitých pro praktickou část. V neposlední řadě definuje metody a způsoby ocenění majetku a závazků. Praktická část je věnována empirickému výzkumu vzorku transakcí přeměn, následné analýze nashromážděných dat a zpracování základní analýzy vzorku, kdy hlavní pozornost je upřena na metody ocenění. Závěr diplomové práce je shrnutí, zhodnocení naplnění cílů a posouzení teoretických poznatků s výsledky z pozorování praxe.
Vedoucí práce: Jáchym Lukeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses