Role a význam EPS v účetním výkaznictví na bázi IFRS - Najman, Matouš; Vašek, Libor, 1978-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou zisku na akcii (EPS) v kontextu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Práce se zaměřuje na teoretický i praktický rozbor výpočtu základního a zředěného EPS, včetně jejich prezentace v účetní závěrce. Dále je v práci analyzováno vykazování EPS v reálných účetních závěrkách společností na Burze cenných papírů Praha, a to konkrétně na burzovních trzích Prime Market a Standard Market. Analýza zkoumá, zda splňují požadavky, které jsou na ně kladeny na základě IFRS, a zdůrazňuje případné nedostatky v prezentaci EPS.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses