Vliv krize v Rudém moři na námořní přepravu u vybrané logistické společnosti - Polatová, Kateřina; Novák, Radek, 1960-; Kalík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tématem diplomové práce je rozbor vlivu krize v Rudém moři na námořní přepravy u vybrané logistické společnosti. Cílem práce je blíže seznámit s touto problematikou a na vybraném konkrétním příkladu, který poskytla vybraná logistická společnost, představit nestabilitu cenové politiky a na vybraných ukazatelích jako transit time či objem přeprav, poukázat na možné komplikace. V poslední řadě představit alternativní trasy, které je možné využívat, s důrazem na možné komplikace i na těchto trasách. Práce se zaměřuje především na oblast Rudého moře, a především vlivy které krizi způsobují. Konkrétně v Suezském průplavu a v dalších jeho částech. Jaký má dopad tato situace na námořní dopravu včetně narušování dodavatelských řetězců. V teoretické části jsou představeny základní pojmy související s námořní přepravou. V praktické části je rozebrán vývoj cen v čase, dále jsou podrobněji popsány některé ukazatele transit time, trade volume, je zmíněno narušování dodavatelských řetězců a v poslední řadě se práce zaměřuje na alternativní řešení.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses