Rozpočet vybrané nestátní neziskové organizace - Trnková, Renáta; Matyáš, Ondřej, 1979-; Wagner, Jaroslav, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato práce se zabývá tématem rozpočtů v nestátních neziskových organizacích, přičemž jako příklad využívá konkrétní organizaci působící v oblasti sociálních služeb. V teoretické části se zaměřuje na obecné pojetí rozpočtů, jejich roli ve finančním řízení a na představení rozpočtových výkazů. Dále charakterizuje nestátní neziskové organizace, oblast sociálních služeb a odlišnosti controllingu v neziskovém sektoru. Praktická část navazuje analýzou sledované neziskové organizace, jejích zdrojů financování a metodiky tvorby rozpočtů. Následně je zhodnocena efektivita stávajícího rozpočtového procesu. Práce je zakončena konkrétními doporučeními a optimalizačními návrhy, které mají přispět k efektivnějšímu finančnímu řízení organizace.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses