Vliv pandemie covid-19 na příjmy a výdaje na sociální pojištění v České republice - Degtiar, Olga; Arltová, Markéta, 1970-; Gotvald, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Hlavním cílem této diplomové práce je zhodnocení vlivu pandemie covid-19 na příspěvky na sociální pojištění a sociální dávky v České republice. Na dosažení zadaného cíle je provedena rešerše dostupných zdrojů popisujících hlavní přijatá opatření v oblasti sociálního pojištění během pandemického období 2020-2022 se shrnutím odhadovaného a skutečného finančního dopadu. Celkový vliv covid-19 je stanoven na základě kvantifikace odchylek skutečných hodnot od predikovaných, které jsou vypočteny pomocí odhadnutých ekonometrických modelů přijatého pojistného a vyplacených sociálních dávek. Výsledky provedené analýzy nejen vymezují, na které oblasti sociálního pojištění se nejvíc zaměřila státní podpora, ale i určují, jaká z přijatých opatření měla nejvýznamnější kvantitativní dopad do státního rozpočtu České republiky.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses