Přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků z pohledu auditora - Bartoš, Alexej; Zelenka, Vladimír, 1961-; Perglová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků, konkrétněji obcí, z pohledu auditora. Teoretická část práce je zaměřena na vymezení role územních samosprávných celků v rámci veřejného sektoru České republiky. Dále jsou pokryty specifika hospodaření územních samospráv zejména v oblastech spojených s předměty přezkoumání ověřovanými v rámci teoreticko-praktické části práce. Součástí teoretické časti je také poskytnutí teoretického úvodu do předmětů a procesu přezkoumání hospodaření z pohledu auditora, včetně vymezení jeho role v rámci této zakázky. Na teoretickou část navazuje teoreticko-praktická část aplikující a doplňující teoretické poznatky s cílem vyhotovení vzorových postupů pro ověření vybraných předmětů přezkoumání auditorem dle náležitostí zákona č. 420/2004 Sb., o přezkoumávání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses