Ocenění společnosti Adventura s.r.o a vyhodnocení atraktivity podnikání v oboru cestovní ruch - Palla, Vít; Pham, Hoang Long; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Hlavním cílem této diplomové práce je ocenění 100 % podílu ve společnosti Adventura s.r.o., české cestovní kanceláře specializující se na poznávací zájezdy do zahraničí. Nejdříve je představena společnost, dále odvětví a konkurence v rámci strategické analýzy, finanční situace v rámci finanční analýzy, následují generátory hodnoty a finanční plán. Nakonec je společnost oceněna k datu 1. 1. 2024 metodami diskontovaných peněžních toků (DCF), ekonomickou přidanou hodnotou (EVA) a srovnatelných podniků. Vedlejším cílem práce je vyhodnotit, jestli je založení podobného podniku ekonomicky atraktivní. Tento cíl je splněný porovnáním vybraných ukazatelů oceňované společnosti s ukazateli jednoho z vedoucích hráčů na trhu a analýzou ziskových marží napříč vybranými odvětvími.
Vedoucí práce: Hoang Long Pham
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses