Dílčí základ daně z příjmů z nájmu u fyzických osob - Bouřil, Vojtěch; Tepperová, Jana; Muzaeva, Petimat; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tématem této práce jsou investice do nemovitostí. První část práce je zaměřena obecně na nemovitosti a jejich investiční potenciál. V kontextu investic je zároveň řešen stav ekonomiky v České republice. Druhá část práce je zaměřena na daňové implikace související s nájmem nemovitostí. Jsou probírána témata jako způsob zdanění u fyzických osob, a co vše lze zahrnout do daňově uznatelných výdajů. Analytická část práce zkoumá na datech Generálního finančního ředitelství, zda lze z údajů v daňových přiznání pozorovat, že přibývá poplatníků přiznávající příjem z nájmu nemovitostí. Data Generálního finančního ředitelství jsou dále dána do kontextu s ostatními ekonomickými veličinami za účelem zjistit, zda lze pozorovat vzájemnou korelaci mezi uvedenými hodnotami.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses